Plitvička jezera

Plitvička jezera

Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera osobita je geološka i hidrogeološka krška pojava. Smještena u gustoj šumi, Plitvička jezera smatraju se jednim od najljepših prirodnih fenomena na svijetu. Sastoje se od 16 jezera koja su smještena na području između Male Kapele i Plješivice u Lici okruženih sa 92 vodopada koji stvaraju jedinstvenu i nezaboravnu sliku. Obilazak Plitvičkih jezera traje otprilike dva i pol sata uključujući vožnju brodom i razgledanje hodanjem.

Kompleks Plitvičkih jezera, Sabor Narodne Republike Hrvatske je 8.04.1949. zakonom proglasio »predjelom naročite prirodne ljepote«, nacionalnim parkom, odredivši da područje Nacionalnog parka obuhvaća one dijelove kotara Korenica, Otočac, Slunj i Ogulin oko Plitvičkih jezera koji u šumsko uzgojnom i turističkom pogledu sačinjavaju jednu cjelinu.

Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenjih boja, šumske staze i drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom.