O Šilu

O Šilu

O Šilu

Šilo je malo turističko naselje i luka na istočnoj obali kvarnerskog otoka Krka. Slikovito je smješteno u vrlo zaštićenoj uvali-zaljevu Stipanja, prirodno zatvoreno “Puntom Šila”, u neposrednoj blizini Crikvenice i njezine rivijere, od koje ga dijeli samo nekoliko milja mora Vinodolskog kanala, a od Krčkog mosta udaljeno je svega 20-ak km.

Netaknuta priroda , čisto more i ne otkrivene uvale pravi su raj za turiste željne mira i tišine. U centru se nalazi i posebice poznata pješčana plaža, sa čistim modrim i uvijek ugodnim za kupanje morem, idealna za malu djecu.

U neposrednoj blizini Šila nalazi se potopljeni brod “Peltastis” čime ovo mjesto postaje jedno od najinteresantnijih ronilačkih odredišta u Hrvatskoj. Šilo ima dugu ribarsku tradiciju pa se ovdje održavaju redovite, za turiste vrlo atraktivne ribarske fešte kao i razne športsko-zabavne priredbe, a na raspolaganju su tenis tereni, tereni za odbojku na pijesku te mogućnost rekreacije na moru (jedrenje, veslanje, ronjenje i sl.).

Smještaj se nudi u privatnim apartmanima i sobama, pansionima, a za ljubitelje kampiranja, tik uz more uređen je autokamp. Vrsni specijaliteti domaće i internacionalne kuhinje, uz autohtono bijelo vino “Žlahtinu” nude se u nekoliko restorana u samom mjestu. Iznad Šila nalazi se lijepo staro naselje Polje koje je uz suvremene objekte sačuvalo autohtonost građe sela i tradicijskog načina života i koje sve više privlači i zadržava turiste. Ukoliko ste istinski ljubitelj prirode, onda je Šilo i otok Krk idealno mjesto za Vaš odmor.

U Šilu možete pronaći sljedeće sadržaje:

» pošta
» trgovina
» ambulanta
» ljekarna
» bankomat
» restorani
» caffe barovi
» slastičarne
» kiosci
» brodsko privezište
» sportovi na vodi
» tenis, nogomet…

VAŽNIJI TELEFONSKI BROJEVI: http://www.dobrinj.com/tel_silo_hr.htm