Kako do nas

Kako do nas

Dobra prometna povezanost i povoljna geoprometna povezanost, čine Krk jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija ovog dijela Jadrana. U Šilo i na otok Krk možete doći gotovo svim osnovnim prijevoznim sredstvima.

Automobilom
Automobilom se na otok Krk, budući da ga ceste povezuju sa svim europskim prijestolnicama, iz europskih zemalja stiže za samo nekoliko sati vožnje. Sve govori pogled na zemljopisnu kartu. Ona pokazuje da se otok Krk, s Jadranskim morem, zavukao duboko u unutrašnjost kontinenta postajući tako mjestom susreta Mediterana i Srednje Europe. A to znači bliskim susjedom Ljubljane, Beča, Trsta, Venecije, Milana, Munchena, Zuricha, Budimpešte.
Otok Krk povezan je s kopnom mostom tako da nema potrebe za trajektnim prijevozom.

Udaljenosti (u km) od većih gradova Europe do otoka Krka:
Rijeka 30                Venezia 240         Zurich 840            Praha 1094           Trieste 116

Koln 1108               Ljubljana 145      Wienna 512         Munchen 543         Paris 1365
Zagreb 176             Roma 792           Bratislava 578      Warsawa 1194
Budapest 520        Geneve 850         Graz 325               Berlin 1132

Autobusom
Otok Krk povezan je redovitim autobusnim linijama iz hrvatske. Ako dolazite autobusom iz inozemstva vjerojatno nemate direktnu autobusnu liniju za Šilo, ali zato iz Rijeke postoje redovite linije za otok Krk i Šilo.


Vlakom
Otok Krk nije povezan željeznicom sa ostatkom hrvatske, ali vlakom možete doći do Rijeke od kuda voze redovne autobusne linije prema Šilu i otoku Krku.


Avionom
Dodatna pogodnost je zračna luka Rijeka koja se nalazi ovdje na otoku Krku, nedaleko od malog povijesnog gradića Omišlja.
Avio kompanije koje povezuju Krk sa ostatkom svijeta su Croatia Airlines, EasyJet, Hapag Lloyd Express, Norwegian Air Shuttle


Gliser 
Šilo je s Crikvenicom povezano i sa brzim gliserom koji će vas preko Vinodolskog kanala prevesti za samo 5 minuta. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 20 kn.

Posebna ponuda za naše goste

Gostima koji koriste naše apartmane nudimo besplatan prijevoz kod dolaska i odlaska ako dolaze avionom ( zračna luka → Šilo → zračna luka ) ili ako dolaze autobusom u Rijeku (Rijeka → Šilo → Rijeka)

 


Prikaz vece karte