Gastro ponuda

Gastro ponuda

Gastro ponuda

U Krčkim restoranima i konobama možete si priuštiti doživljaj primorskog kraja i mediteranske kuhinje.

Stanovnici otoka Krka stoljećima uzgajaju ovce i majstori su u pravljenju sira s kojim se započinje ili završava obrok, a krčka janjetina je poznati hrvatski proizvod, jer ovce žive na otvorenom i pasu raznoliko začinsko bilje. Gulaš od janjetine sa šurlicama je na Krku zakon. Šurlice su domaća tjestenina slična makaronima koju mijese domaćice. Poslužuju se i s kokošjim mesom u umaku, gljivama, plodovima mora, sirom. Nekad je servirana samo za blagdane, a danas u svakodnevnoj gastronomskoj ponudi.

Krčki sir, rađen od mlijeka ovih ovaca izvanredna je poslastica kojom možete započeti i završiti obrok. A pršut, s nekoliko puntarskih maslina i pogača neizostavni su na našim jelovnicima.

sir_masline

 

Svježi plodovi mora – Kvarnerski škampi i riba nadaleko su poznati po svojoj prehrambenoj vrijednosti i ukusu a pripremljeni su na jednostavan način s maslinovim uljem, prava su poslastica za poznavatelje dobre kuhinje. Ne zaboravite da ste na otoku i da su domaćini iskonski ribari. Treba naglasiti da je i povrće uzgojeno u malim obiteljskim vrtovima, pa blitva, bob i drugo povrće imaju svoj pravi okus.

gastronomija

Uz sva ova jela bit će vam poslužena izvrsna krčka ili hrvatska vina, te niz domaćih rakija kao što su loza, medica, travarica, smokovača ili biska. Dobar tek!!!

Popis restorana, konoba, caffe barova: http://www.tzo-dobrinj.hr/gastro.asp

Prokušane preporuke domaćina:
»  konoba Tri Maruna u Poljicama – na putu prema trajektnom pristaništu Valbiska za otoke Lošinj i Cres
»  konoba Nada – Vrbnik:  http://www.nada-vrbnik.hr/kako_do_nas.html